Viktminskning

Vid viktminskning har det visat sig att det ger resultat av att öka proteinintaget. Både för att höja mättnadskänslan men också för att inte bryta ned musklerna.


Proteinpulver kan hjälpa dig i din viktnedgång

Proteinpulver förhindrar muskelnedbrytning och gör att din förbränning ökar
Viktminskning

Blanda i några bär i din proteindrink. Då blir den både nyttigare och godare.

Proteinpulver används i första hand av folk som vill bygga muskler.

Genom att ge protein efter träningen ger du en bra förutsättning för musklerna att öka i massa. Ju mer muskelmassa du har desto högre förbränning har du. I och med detta kan du använda styrketräning och proteinpulver i en del av din viktnedgång.

Tjejer är ofta rädda för att använda styrketräning i en del av viktminskning. Men styrketräning är väldigt effektivt för att gå ner i fett. Dessutom får du en välssvarvad kropp.

Det är mycket svårt att gå upp mycket i muskler, speciellt för tjejer. Det krävs styrketräning i flera timmar på gymmet varje dag under flera år för att få så pass stora muskler.

Proteinpulver ger mättnadskänsla och är ett bra mellanmål

När du går ner i vikt ska du äta ofta och regelbundet. Helst var tredje timme.

Eftersom protein behövs för musklerna när du tränar och ökar din mättnadskänsla så är en proteinshake ett bra alternativ till mellanmål. Det går givetvis lika bra att äta ett annat proteinrikt mellanmål så som två ägg, en burk kesella eller en burk keso.

Här finner du de bästa erbjudandena på proteinpulver från Gymgrossisten.

Kasein- eller vassleprotein?

Det finns olika typer av proteinpulver: Vassle och kasein. Vassleprotein tas snabbt upp av kroppen, medan kasein tas upp långsammare.

Vassleprotein passar bättre att äta före och efter träning då det snabbt tas upp av kroppen.

Kasein passar bättre som mellanmål eller som kvällsmål då det ger en långsam fördelning av protein under en längre tid.

Lika gärna äta ett par ägg

När du vill gå ner i vikt är det viktigt att du äter ofta och lite. Därför kan du med fördel använda en proteindrink som mellanmål.

Du skulle lika gärna kunna äta något annat proteinrikt mellanmål som ägg, keso eller liknande. Men oftast är det smidigare med en proteinshake. Här finner du Svenskt Kosttillskotts utmärkta erbjudanden på proteinpulver.

Låt viktminskningen ta tid

Du ska aldrig ersätta din vanliga mat med proteinpulver. I proteinpulver finns inte alla de näringsämnen du behöver och du kommer inte heller att bli tillräckligt mätt.

Om du är hungrig och inte äter tillräckligt så tror din kropp att du går på svält. Då kommer din kropp inte att förbränna någonting och du kommer att istället att lagra fett. Därför måste du se din viktminskning i ett långt perspektiv, ungefär ett år.

Byt ut vissa ohälsosamma vanor i taget till mer hälsosamma. Minska på godiset, gå av bussen en busshållplats innan varje dag eller ät ett proteinrikt mellanmål varje dag. Och då passar en proteinshake lika bra som ett par kokta ägg.